24 september 2009

Cordial

In mijn vroege Leidse jaren wilde het me nog weleens overkomen dat ik op een verjaardagsborrel belandde waar enkel gesproken kon worden met de 'vrienden van vroeger' danwel een andere 'een-op-een'-vriendin, omdat de cordialgenoten van het feestvarken in kwestie enkel onderling pret hadden. Veel verder dan het club- of huiskringetje werd vaak niet geïntegreerd, behalve dan met leuke exemplaren van de andere sekse, natuurlijk.

Na een lezing van Theodore Dalrymple op de Leidse rechtenfaculteit vanavond, hadden leesclubgenootje Marleen en ik zin in pizza. Het gezelschap van rechtsfilosofen had reeds beslag gelegd op de Karalis, en dus werd het voor ons Sorrento. Marleen was nog niet bekend met dit etablissement, en dus moest de gehele zaak even bekeken worden. In het achterzaaltje troffen wij een tafel met enkel jongens. Die ons uitnodigden bij hen aan tafel te komen zitten.

Waarom ook niet, dachten wij, en we pakten een stoel. De mannen vertelden ons eerst dat ze van de plaatselijke curling-club waren, maar later bleken ze een nog net niet af eerstejaars clubje Augustijnen te zijn. Ah, dat verklaarde de wat onleidse openheid. Helaas waren ze dus ook pas 18 allemaal.

Er werden wat grapjes gemaakt. Rachel Hazes passeerde de revue. Er werd gevraagd wie nou de moeder van ons twee was. Ze vonden het prachtig dat ik pakjes bezorgde voor TNT. Marleen flirtte met Yan. Ik bepleitte onder het motto 'Oma vertelt' bij Ezra dat hij misschien ook open moest staan bij potentiële cordialgenoten die wellicht nog wat onzeker meeloopgedrag vertoonden. Iemand vertelde over de sok die hij ooit breidde voor zijn blokfluit.

Maar goed, uiteindelijk restte ons weinig meer dan te opperen dat we wel de beschermvrouwen van hun cordial wilden worden. Dat vonden ze wel mooi. Heel veel meer dan dat was er met deze prachtige jongens aan het begin van hun Leidse tijd toch niet te beginnen. We mijmerden nog wat na over hoe deze mannen er over 10 jaar uit zouden zien en over wat voor jaren van lekkerheid er dan nog zouden volgen.

Zij waren toen alweer onderweg naar Augustinus voor een leuk biergooispel.

Geen opmerkingen: