5 oktober 2009

Hutspot

De Leidse traditie schrijft voor dat rond 3 oktober, de dag van het Leids Ontzet, studenten hun oud-huisgenoten uitnodigen voor een goed bord hutspot met worst. Dit jaar hadden de Rapbelles extra hun best gedaan. Ballonnen op de deur, gastenboek bij de ingang, briefjes met info over de huidige bewoonster op de kamerdeuren, en uitstekende catering. Gelukkig werd hun moeite beloond en waren er meer oud-huisgenoten dan ooit. Een prachtige gelegenheid om eens te horen hoe het was in 1968 toen de eerste studentes het pand innamen, of in 1983 toen die foto gemaakt werd op het schip voor het huis.

De tijd lijkt stil te hebben gestaan als je hier bent, zei iemand. En ja, het Rapbelleskasteel voelt nog altijd vertrouwd. De vork nog in het doucheputje, de tv-kabels in een kluwen in het trapgat, de wat-te-doen-bij-brand instructies. Ook het adsl-netwerk dat mijn vader en ik jaren geleden klusten, werkt nog altijd! En de surprise die ik ooit kreeg bleek het begin van een heuse collectie vruchtbaarheidssymbolen. Verder was zelfs mijn in een gefrustreerde bui geschreven 'Strijk Policy' nog niet verdwenen.

Toch mooi, die Leidse tradities.
4 opmerkingen:

Kirsten zei

Het was echt een top avond! Goed gesproken ;) Chelle! Tot snel! Kus Kiek

David zei

Phallische toestanden. Mag dat wel in het nette Leiden?

cheruchan zei

Haha... Die grote doet al jaren dienst al piek op de kerstboom. Maar dan wordt ie wel braaf verwijderd als oma op bezoek komt.

rudy kaals zei

Hutspot lekker!!