20 december 2009

In een blauw shirt voor de kindertjes in Malawi...

... sorteerde ik afgelopen vrijdag kerstkaarten in het sorteercentrum van TNT Post aan de Terbregseweg in Rotterdam. Ouders en vrienden opgetrommeld, de sneeuw zorgde voor wat vertraging, de blauwe WFP shirtjes lagen klaar. Want TNT doet niet alleen aan post, maar ook aan het ondersteunen van de activiteiten van het World Food Program. Er wordt logistieke expertise ingezet bij calamiteiten, er wordt ondersteund bij de bouw van scholen en bij de verdeling van voedsel, en medewerkers ver weg van het WFP zamelen op allerlei manieren geld in.

Tijdens de drukke weken voor de kerst, wanneer toch nog heel erg veel Nederlanders kerstkaarten versturen, kan je je diensten aanbieden en je loon afstaan aan het WFP. Daar worden dit jaar maaltijden (maispap?) voor kinderen in Malawi van gekocht. Goed bezig voor het goede doel, en een mooie kans om wat van de kerstdrukte op de werkvloer te ervaren!

En zo kwam het dat een oud-zeeman, een aankomend student muzikale therapie, een thuiszorgster, een scheikundige, een ondernemer, een ambtenaar, een paardrij-instructrice, een model/journalist, en ik ons op een stoel voor een kast met heel veel vakjes plaatsten. De bakken werden aangeleverd, de stempelkaart (voor het wedstrijdelement) kreeg een stempel voor elke bak, en ingooien maar. We leerden over 1e sortering (op de eerste twee cijfers van de postcode), en 2e sortering (op alle vier de cijfers van de postcode van het eigen gebied van Rotterdam). 1e sortering was leuker vond ik. Mijn moeder niet, die was blij dat ze bij de 2e sortering het halve dorp (4926) langs zag komen.

Uiteindelijk won degene met 12 bakken de prijs. Beetje laffe score als je weet dat de 'ingooinorm' zo'n vier bakken per kwartier bedraagt.Geen opmerkingen: