7 december 2009

Sinterklaasweekend

Er was eens een man. Die het koud had op de bank. Hij kocht een fleecedeken bij de Ikea en had het een tijdje wat warmer op de bank. Maar het was wel wat onhandig bij het eten van zijn prak. Een handige buurvrouw naaide twee mouwen aan zijn deken. Snuggy was geboren. En deed het goed met Sint 09.

Er was eens een ambtenaar. Die wilde een snelle trein tussen Amsterdam en Parijs. Het hele land ging er voor op de schop. Ook station Lage Zwaluwe. Het mooie oude gebouw verdween en er verrees een industrieel uitziend spoorgebouwcomplexding. Met lange loopbrug over het nieuwe spoor. Inmiddels ligt dat te roesten, en rijdt de semi-snelle trein snel langs het oude perron.

Er was eens een stad. Die actief was op het gebied van city-marketing. De bescheiden schoonheid van de stad moest verkocht worden. Banners in de winkelstraten, en bij het station. Beelden van oude prominenten sieren de straten. En dit seizoen: een ijsbaan. Niet zomaar een ijsbaan, maar bij gebrek aan ijs op de gracht, kwam de ijsbaan op de gracht. Best leuk, op zich.

1 opmerking:

rachidanline zei

haha, wat leuk zeg! Die snuggie is ook echt hèt sinterklaas cadeau van 2009 geworden. Ik had er zelf al eentje, maar sinterklaas is toch zo goed geweest om voor heel de familie een snuggie te kopen (maar zonder zo'n mooi gedicht).