27 juni 2010

Nacht van Duivenvoorde

In de ommelanden van Leiden en Den Haag ligt het mooie dorp Voorschoten. Vlakbij dit dorp ligt Kasteel Duivenvoorde. Amsterdammers die weleens de stad uit wilden, kozen dit kasteel als bestemming. Welkom op de Nacht van Duivenvoorde.

De vrees dat er enkel 50+'ers zouden zijn, werd al door de ballonnen bij de poort weggenomen. De oprijlaan was slechts een klein voorproefje van de schoonheid van de locatie. Op hooibalen zaten de gasten te luisteren naar muziek. Aan een hele lange tafel werd het diner opgediend. Er was een zelfs een heuse nar.

De kunstuitingen in en rond het kasteel vielen wat tegen. Dat de stier werd teruggebracht naar de plaats waar hij hoorde, maakte de organisator 'erg gelukkig'. De ontplofte kledingkast in het bos met stomerij-plastic aan de takken was wel leuk gevonden. De meneer die een publiek van 200 wilde vermaken met grappige Flickr commentaren op foto's van Kasteel Duivenvoorde, had duidelijk wat weinig inspiratie gehad. Maar lachen deed ik wel.

De setting deed echter genoeg. De wijn vloeide, het groen straalde, en ik sprak zelfs nog wat Japans. De muggenbulten op mijn rug en been neem ik dan maar even op de koop toe.

2 opmerkingen:

Janny zei

Leuk Blog maarre wat is er mis met 50 plussers ;o)

cheruchan zei

haha, niets natuurlijk! Zolang het niet alleen maar 50+-ers zijn :)