15 juni 2010

Nieuwe begraafplaats

Achter het hek verrijzen bedden en geulen, die wel iets weghebben van loopgraven. Een man die langsloopt vraagt of dit de nieuwe begraafplaats is. Hij heeft nog wel wat lijken in de aanbieding.

De kinderen uit de buurt hebben hun dode hamster aan de andere kant van het hek begraven en zoeken er bloemetjes voor. Ze staan plechtig om de bloemenkrans heen als moeders hen komt zoeken.

Het pubermeisje moet voor school een klein herbarium maken, maar omdat zij wat vies is van de natuur heeft ze haar buurvrouw meegenomen, wiens moeder ooit haar plantencollectie aan het Leids Herbarium schonk. Daarmee was de kennis verdwenen.

En ineens is daar ook de jongen van het ontbijtje. We weten niet meer van elkaar hoe we heten, maar de herinnering blijft mooi. Hij vindt dat ik maar aardbeien moet gaan verbouwen.

Oud-huisgenootje Vicky, die wel weet hoe ze een spade dient te hanteren (alsook een snoeischaar), graaft ondertussen de geulen een stukje dieper en zaait wat schorseneer en pastinaak. MyTuintje krijgt vorm.


1 opmerking:

Aike zei

Leuk! Succes ermee!