13 oktober 2013

George Monbiot bij TED: 'Rewilding'

George Monbiot is een Britse schrijver die behoorlijk aanwezig is in het duurzaamheidsdebat. Met scherpe analyses zet hij regelmatig nieuwe opinies neer die ik verfrissend vind. In deze recente TED-talk breekt hij een lans voor de herintroductie van 'top-of-the-foodchain'-diersoorten, deze hebben op een aantal plekken de natuur veel ingrijpender hersteld dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

Het doet me trouwens ook denken aan het werk van Allan Savory & het Savory Institute waar met behulp van de Holistic Management aanpak ook koeien worden teruggebracht om verwoestijning tegen te gaan door het natuurlijke systeem van kuddes & de dieren die daarop jagen na te doen. Linkt ook aan m'n 'bodem-verhaal' en vereist nog meer studie, dus.

Herinnert me ook aan hoe ik grandioos heb gefaald met de 'Rewild-your-life'-challenge vorige maand. Slap excuus, '30 min buiten zijn per dag past niet in m'n schema'. Ah well...

Tenslotte, kijk eens wat George Monbiot zegt over 'Rewild the Child' in zijn meest recente blog. Trots om hier bij IVN & Eetbaar Park aan te mogen werken :)16 februari 2014, update: de woorden van Monbiot tijdens zijn TEDxTalk met beelden:

 

Geen opmerkingen: