25 augustus 2015

Langzaam weer de wereld in: Blije Maag bij Fine Fresh Food

Ken je dat gevoel in je maag na een lichte doch voedzame maaltijd? Het gevoel dat je ervan verzekert dat je iets goeds gegeten hebt waar je lichaam echt iets aan heeft? Ik leerde dat gevoel voor het eerst kennen bij Gezonde Gronden aan de Weimarstraat, daar maakte ik kennis met de soepen van Menno die uit enkel groenten en een kruidenmengsel bestonden. Weinig of geen zuivel, geen vlees, rijk brood en veel, veel groenten. Later genoot ik op Eetbaar Park veelvuldig van de kookkunsten van teamleden als Suzanne en Louise. Zelf leerde ik langzaam maar zeker ook zo koken en inmiddels weet ik regelmatig huisgenoten en vrienden te verrassen met borden eten met allerhande creaties erop. Hierin staat groente altijd centraal.

Inmiddels weet ik ook best goed waar ik in Den Haag moet zijn om dit echte 'blije-maag' gevoel te krijgen. De Hagedis en Baklust natuurlijk, en ook krakersbolwerk Water en Brood verraste mij ooit enorm. Waar ik echter het liefst kom is bij Fine Fresh Food (zie hier de mooie recensies op Iens) aan de Korte Houtstraat bij het Plein. Ik kan mij menig maal herinneren dat ik in alle werkdrukte om 14:00 nog niets gegeten had en met een knorrende maag omfietste om bij eigenaar Gert Verdonk een overheerlijke wrap met gegrilde seizoensgroenten te gaan eten. En eigenlijk strijk ik er ook gewoon graag neer, tis een fijne, rustige plek om te zijn en het wifi is er verrassend goed.

Vorige week zat ik er bij het raam wat te lezen en ik babbelde wat met Gert en met Stef van Coöperatief Eigenwijzer die de groenten van stadsboer Elemam Musa kwam afleveren. Ik had tijdens m'n reis al regelmatig de gedachte laten passeren om bij thuiskomst iets in de horeca te gaan doen. En dan natuurlijk wel op een plek waar ik achter het concept sta. Voor ik het wist had ik dit aan Gert voorgesteld en hij reageerde positief! Dus, vanmiddag een lunch meegedraaid en achteraf ook lekker gegeten natuurlijk. Tuinman Tom van Eetbaar Park II die groente en fruit kwam brengen ook nog even gezien :)

Vervolgens met een meisje dat er ook werkt zitten brainstormen over hoe we meer mensen met het eten en de sapjes van Fine Fresh Food het 'blije maag'-gevoel kunnen bezorgen. Het (h)eerlijke, biologische en meestal vegetarische eten dat ook nog eens zoveel mogelijk van lokale herkomst is, gunnen we namelijk iedereen!

Ga ook eens lunchen op de Korte Houtstraat 14c en laat me weten wat je ervan vindt!

Geen opmerkingen: